Online Számla 2021. információk

Besorolás nélkül, 2021. 01. 19.

2021. január 4-től változtak a kötelező online számlaadat-szolgáltatásra vonatkozó szabályok.

2021. január 4-től minden olyan számláról amire az Áfa tv. számlázási szabályai alkalmazandóak, online adatszolgáltatási kötelezettségnek kell eleget tenni a NAV Online Számla rendszerébe.

Új szabályként kerül bevezetésre, hogy a nem áfaalany belföldi vagy külföldi természetes személy, jogi személy, szervezet, illetve a nem belföldi áfaalany, azaz más tagállami vagy harmadik országbeli áfaalany részére számlázó programmal kiállított vagy kézi úton kibocsátott számlák adatait is kötelező lesz beküldeni a NAV-hoz.

A NAV március végéig nem szab ki mulasztási bírságot akkor, ha az áfaalanyok nem vagy nem megfelelően szolgáltatnak adatot azokról a számláikról, amelyek 2021. január 4-től újonnan kerülnek be az adatszolgáltatással érintett számlák körébe.

A NAV tájékoztató megtekintéséhez kattintson ide.

A szankciómentességnek azonban van egy fontos feltétele!

A számlakibocsátó adóalanyok közül azok, akiknek 2021. január 4. előtt nem kellett online számlaadat-szolgáltatást teljesíteniük, kizárólag akkor mentesülnek a szankció alól, ha legkésőbb az adatszolgáltatási kötelezettséggel érintett első számla kiállításának napjáig regisztrálnak a NAV Online Számla rendszerben.

A fentieknek megfelelő esetekben a szankciómentességnek nem feltétele a jelzett időszakban nem teljesített adatszolgáltatás utólagos pótlása vagy a nem megfelelő adatszolgáltatás utólagos korrekciója.

Az NeoSzámla.hu online számlázó program 2021.03.31-ig át fog állni az új rendszerre ezzel teljesítve a jogszabályokban előírt működést.

Amennyiben még végezte el a NAV Online számla regisztrációt, az alábbi oldalakon érnek el segítséget a regisztrációhoz:

A regisztrációra vonatkozó bővebb információ a következő weboldalon található: https://onlineszamla.nav.gov.hu/tajekoztatas_a_regisztraciorol.

A regisztráció a https://onlineszamla.nav.gov.hu/regisztracio/start weboldalon végezhető el, ahol egy rövidfilm is segíti az Online Számla rendszerbeli regisztrációt.

Segítség a NeoSzámla.hu fiókkal történő NAV összekötéshez:

Az NeoSzámla fiókba belépve rögzíteni kell a vállalkozást hitelesítő adatokat az adatkapcsolat kialakításához, mely eredményét rendszerünk visszaigazolja (Beállítások > Általános > NAV Online számla fül).

A sikeres kapcsolatot az alábbihoz hasonló állapotjelzés fogja ismertetni.

Kérdés esetén kérjük keresse Ügyfélszolgálatunkat.

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja.

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben